Tvarohové řezy z rolád
Recepty, MoučníkySuroviny
- Tmavé těsto:
- 3 ks vejce
- 3 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- Tvarohová náplň:
- 0,5 kg tvarohu ve vaničce
- 400 ml zakysané smetany
- moučkový cukr podle chuti
- vanilkový extrakt (bourbon vanilla)
- 1 lžíce chia semínek
- 1 ks želatinový ztužovač za studena
- Želatina:
- 3 ks dortové želé čiré
- 3/4 l vody
- 4 lžíce krystalového cukru
- 2 lžíce jahodového sirupu
- 2 lžíce citronové šťávy
- piškotová roláda s marmeládou (můžete upéci podle libovolného receptu, já ji koupila)
Postup Tvarohové řezy z rolád
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve připravíme tmavý piškot - vejce ušlehejte s cukrem, přidejte kakao, olej, nakonec zašlehejte mouku s práškem do pečiva. Dejte upéci do dortové formy, kterou na dezert budete používat. Za deset minut na 170°C je hotovo. Korpus uvolněte z formy a přesuňte na talíř.
Formu od těsta očistěte, její dno vyložte alobalem (dejte ho na vyndané dno a i s ním zavřete do okruží). Uvařte želé podle návodu na sáčku, nezapomeňte osladit a ochutit a lehce zchladlé přelijte do dortové formy.
Nechte důkladně vychladit, aby povrch byl tuhý. Pokud byste používali želatinu či galaretku a ne želé, počítejte s delší dobou tuhnutí.
Roládu opatrně pokrájejte na centimetrové plátky a pravidelně rozložte na ztuhlé želé.
Vyšlehejte tvaroh a zakysanku, vmíchejte cukr, ztužovač připravený podle návodu a chia semínka. Tvarohovou náplň rozeřete na rolády, zatřete i mezi ně do mezer. Na urovnaný povrch položte dopředu upečený tmavý piškot.
Nechte důkladně ztuhnout, nejlépe v lednici do druhého dne. Potom nožem ořízněte od krajů, sundejte kruh formy, na piškot položte tác a opatrně obraťte. Už zbývá jen sundat dno formy, alobal a můžete ochutnat. Zdá se to složité, ale není to tak. Hlavně použijte osvědčené želé a ne jako já, nějak mi po uvaření nezůstalo čiré a efekt rolád není tak výrazný, jak by měl být.