Tvarohové řezy z rolád

Recepty, Moučníky

Suroviny

Tmavé těsto:
3 ks vejce
3 lžíce krystalového cukru
2 lžíce kakaa
1 lžíce oleje
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
Tvarohová náplň:
0,5 kg tvarohu ve vaničce
400 ml zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
vanilkový extrakt (bourbon vanilla)
1 lžíce chia semínek
1 ks želatinový ztužovač za studena
Želatina:
3 ks dortové želé čiré
3/4 l vody
4 lžíce krystalového cukru
2 lžíce jahodového sirupu
2 lžíce citronové šťávy
piškotová roláda s marmeládou (můžete upéci podle libovolného receptu, já ji koupila)

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme tmavý piškot - vejce ušlehejte s cukrem, přidejte kakao, olej, nakonec zašlehejte mouku s práškem do pečiva. Dejte upéci do dortové formy, kterou na dezert budete používat. Za deset minut na 170°C je hotovo. Korpus uvolněte z formy a přesuňte na talíř.

  2. Formu od těsta očistěte, její dno vyložte alobalem (dejte ho na vyndané dno a i s ním zavřete do okruží). Uvařte želé podle návodu na sáčku, nezapomeňte osladit a ochutit a lehce zchladlé přelijte do dortové formy.

  3. Nechte důkladně vychladit, aby povrch byl tuhý. Pokud byste používali želatinu či galaretku a ne želé, počítejte s delší dobou tuhnutí.

  4. Roládu opatrně pokrájejte na centimetrové plátky a pravidelně rozložte na ztuhlé želé.

  5. Vyšlehejte tvaroh a zakysanku, vmíchejte cukr, ztužovač připravený podle návodu a chia semínka. Tvarohovou náplň rozeřete na rolády, zatřete i mezi ně do mezer. Na urovnaný povrch položte dopředu upečený tmavý piškot.

  6. Nechte důkladně ztuhnout, nejlépe v lednici do druhého dne. Potom nožem ořízněte od krajů, sundejte kruh formy, na piškot položte tác a opatrně obraťte. Už zbývá jen sundat dno formy, alobal a můžete ochutnat. Zdá se to složité, ale není to tak. Hlavně použijte osvědčené želé a ne jako já, nějak mi po uvaření nezůstalo čiré a efekt rolád není tak výrazný, jak by měl být.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!