Slavnostní chlebový dort

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

kulatý chléb kulatý velký
kulatý chléb malý
tvaroh
majonéza
želatina
sůl
pepř
různé druhy zeleniny - podle toho, co budeme vyřezávat
ředkvičky
ředkev bílá
červená paprika
žlutá paprika
feferonky
salát
jahody biondo
pomeranč
salát
okurky
mrkev
kyselé okurky
kukuřičky
cibulky
hroznové víno
černé olivy
Uzeniny:
šunka
Herkules
Paprikáš
paštika
Sýry:
Eidam
Korbáčik
Hermelín

Postup přípravy receptu

  1. Oba bochníky chleba zbavíme kůrek, rozřízneme na několik plátů, postupně střídáme náplně a klademe na sebe.

  2. Sestavíme takto velký a malý korpus dortu. Malý položíme na velký, celé pomažeme tvarohovou pomazánkou (tvaroh, majonéza, trochu želatiny, sůl, pepř) a pak už zdobíme předem vyřezanými květy a lístky ze zeleniny, růžičky ze salámů, fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!