Rychlá jablečná žemlovka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 balení Chlebíčků rýžových se sójou
6 jablek
250 g tvarohu
2 lžíce krystalového cukru
2 vejce
3 lžíce medu
hrst rozinek
1 lžička mleté skořice
1 lžička moučkového cukru
šťáva z 1 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami a šťávou z ½ citronu a skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem.

  2. Do menšího plechu vyskládáme chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu.

  3. Následně vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!