Rychlá jablečná žemlovka
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 balení Chlebíčků rýžových se sójou
- 6 jablek
- 250 g tvarohu
- 2 lžíce krystalového cukru
- 2 vejce
- 3 lžíce medu
- hrst rozinek
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička moučkového cukru
- šťáva z 1 citronu
Postup Rychlá jablečná žemlovka
Postup přípravy receptu
-
Jablka očistíme, nastrouháme a smícháme s medem, umytými rozinkami a šťávou z ½ citronu a skořicí. Žloutky vyšleháme s cukrem a promícháme s tvarohem.
Do menšího plechu vyskládáme chlebíčky, na ně rozetřeme jablkovou směs a poklademe další vrstvu chlebíčků. Potřeme tvarohovou směsí a odložíme na 15 minut, aby chlebíčky nasákly šťávu.
Následně vložíme do předehřáté trouby na 190 °C a pečeme 15 minut. Bílky vyšleháme se zbývající citronovou šťávou a moučkovým cukrem, přidáme na žemlovku a pečeme dalších 10 minut.