Vaječný rosol s chřestem
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 300 g bílého chřestu
- 3 vejce na tvrdo
- 500 ml drůběžího vývaru
- 50 ml sherry
- 2 balíčky želatiny
- 1 lžíce bylinek (kopr, petržel, fenykl...)
- šťáva z ½ citronu
- sůl
Postup Vaječný rosol s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka. Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky.
Vajcia nakrájame na plátky.
V teplom vývare rozpustíme želatínu, pridáme sherry a nasekané bylinky, ak treba dosolíme.
Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť.
Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru. Opäť dáme do chladničky stuhnúť.
Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie. Podávame so zeleninou a pečivom.