Adventní věnec z perníku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 300 g cukru
- 3 lžíce medu
- 3 vejce
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 100 g tuku (změklého)
- trošku kakaa
- koření do perníku (hotové nebo 3 ks hřebíčku, 1 badyán, skořice, anýz)
Postup Adventní věnec z perníku
Postup přípravy receptu
-
Vše spojit v těsto (já využívám domácí pekárnu - program těsto cca 15 minut).
Zabalit do fólie a nechat v lednici min. 24 hodin uležet. Pak vyválet (asi 1/2 cm - 1 cm silná placka), vykrájet potřebné tvary (věnec obkrojím podle velkého mělkého talíře, ostatní tvary podle fantazie), upéct na pomaštěném plechu v mírné troubě.
Hned po upečení potírat rozšlehaným vajíčkem.
POZOR - 4 otvory na svíčky vykrájíme prázdným hliníkovým kalíškem od svíčky, do otvorů dáme 4 prázdné kalíšky a pečeme i s nimi. Vyndáme je až po upečení.
Malé perníčky nalepíme na věnec cukrovou či bílkovou polevou (já měla koupenou ve zdobičce), dozdobíme podle fantazie. Nakonec zasadíme do otvorů plné svíčky a můžeme zapalovat.