Žampiony zapečené s pohankou, sýrem a slaninou
Recepty, HoubySuroviny
- 4-5 velkých žampionů
- 1/2 hrnku propláchnuté pohanky
- 1 hrnek vody
- 50 g anglické slaniny + plátky na obalení
- 1 cibule
- 1-2 stroužky utřeného česneku
- strouhaný sýr na posypání
- sůl
- sušený libeček
- pepř
Postup Žampiony zapečené s pohankou, sýrem a slaninou
Postup přípravy receptu
-
Pohanku vsypeme do vařící, osolené vody s libečkem. Necháme přejít varem a přikryjeme poklicí a necháme v teple dojít. Žampiony očistíme, odtrhneme nožku a vydlabeme část dužiny.
Slaninu, cibuli a nožky nakrájíme na drobno. Společně restujeme do zlaté barvy. Ochutíme solí, pepřem a česnekem a smícháme s pohankou. Hlavičky obalíme v proužcích slaniny a uložíme do pekáčku.
Naplníme připravenou pohankovou směsí. Posypeme sýrem a zapékáme ve vyhřáté troubě na 190-200 st. do zlaté barvy cca 15-20 minut.
Podlévat nemusíme, žampiony i slanina pustí šťávu. Podáváme nejlépe teplé.