Salát z čočky a hub
Recepty, SalátySuroviny
- 300 g čočky
- 500 g hub (václavky, žampiony, hlíva atd)
- bobkový list
- sůl
- 1 cibule
- 3 PL majonézy
- 3 PL kysané smetany
- citron
Postup Salát z čočky a hub
Postup přípravy receptu
-
Šošovicu preberieme, umyjeme a dáme variť s bobkovým listom. Ku koncu varu osolíme.
Uvarenú šošovice scedíme, prepláchneme pod studenou vodou na cedníku, bobkový list vyhodíme.
Huby pokrájame a uvaríme v slanej vode. (Ja som použila predvarené a zamrazené václavky.)
Cibuľu nakrájame, posolíme a necháme odstáť.
Zmiešame šošovicu, huby, cibuľu spoločne s majonézou a kyslou smotanou, dochutíme soľou a citrónom.