Bramborák na plech s rychlou kuřecí směsí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Suroviny na bramborák:
- 1 kg oloupaných a nastrouhaných brambor
- 2 i více stroužků česneku
- majoránka
- mletý pepř
- sůl
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule na drobno
- mouka dle potřeby na zaprášení, já použila špaldovou
- Na omáčku:
- 1 střední cibule
- 600 g kuřecího masa nebo vepřového masa na malé nudličky
- 2 jablka oloupaná a nakrájená na kostky
- 1 mrkev na plátky
- 1 sklenička domácího kečupu
- 1 lžička semínek dýně
- 1 lžička semínek sezamu
- 1 lžíce oleje
- sůl
- 1 stroužek česneku
- bylinky
Postup Bramborák na plech s rychlou kuřecí směsí
Postup přípravy receptu
-
Všechny ingredience na bramborák smícháme a důkladně promícháme. Dle potřeby zaprášíme moukou. Stačí tak dvě lžíce. Dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova cca 30 minut.
Na rozpálené pánvi a oleji osmažíme cibulku, až zesklovatí. Přidáme nakrájené maso. Hlídáme ho a mícháme. Když je maso zatažené a chytá zlatavou barvu, přidáme mrkev na plátky a jablka na kostičky.
Chvilku opékáme a zalijeme kečupem. Přisypeme semínka. Necháme chvíli zredukovat, dochutíme prolisovaným česnekem, bylinkami a je hotovo. Na porce bramboráku navrstvíme masovou směs.