Krůtí kostky s klobásou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 500 g krůtího stehenního svalu bez kosti a kůže
- 2 nožky klobásy pikantnější chuti
- 2 větší cibule
- 1 lžíci oleje
- 1 lžíci mleté sladké papriky
- 2 lžíce granulovaného česneku
- 4 lžíce worcesterové omáčky
- 1 masitou papriku
- 200 ml vývaru nebo vody
- 100 ml vody+1 lžíci hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- nasekané lístky petržele
Postup Krůtí kostky s klobásou
Postup přípravy receptu
-
Cibule nakrájíme na osminky, klobásy na silnější kolečka.
Maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na větší kostky a dáme je do zapékací mísy. Přidáme sůl, pepř, mletou papriku a česnek, omáčku, olej, nakrájené cibule a klobásy.
Vše důkladně rukama promícháme, přiklopíme víkem a dáme nejlépe přes noc uležet do lednice. Pokud spěcháme, tak alespoň na 2 hodiny.
Poté rozehřejeme troubu na 200°C.
Masitou papriku nakrájíme na větší kusy, přidáme ji k uleženému masu, podlijeme vývarem a přikryté dáme do trouby.
Pečeme na 180°C 60 minut. 20 minut před koncem přidáme vodu, ve které jsme rozmíchali hladkou mouku, promícháme a odkryté dopečeme.
Posypeme petrželkou a podáváme s rýží.