Koule z mletého krůtího masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

400 g mletého krůtího masa
česnek
sůl
pepř
1 vajíčko
trocha strouhanky
1 cibule
2 paprikové lusky
100 g anglické slaniny
1 plechovka loupaných rajčat
1 smetana
kousek másla
trochu vývaru z masa (podle potřeby)

Postup přípravy receptu

  1. Mleté krůtí maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek podle chuti, vajíčko a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a uděláme koule. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, kterou chvíli restujeme a pak přidáme koule, opečeme je a podlijeme trochou masového vývaru.

  2. Přidáme nakrájené papriky a dusíme pod pokličkou. Hotové koule vyjmeme a přidáme konzervovaná loupaná rajčata.

  3. Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!