Koule z mletého krůtího masa
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 400 g mletého krůtího masa
- česnek
- sůl
- pepř
- 1 vajíčko
- trocha strouhanky
- 1 cibule
- 2 paprikové lusky
- 100 g anglické slaniny
- 1 plechovka loupaných rajčat
- 1 smetana
- kousek másla
- trochu vývaru z masa (podle potřeby)
Postup Koule z mletého krůtího masa
Postup přípravy receptu
-
Mleté krůtí maso osolíme, opepříme, přidáme lisovaný česnek podle chuti, vajíčko a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme a uděláme koule. Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou slaninu, kterou chvíli restujeme a pak přidáme koule, opečeme je a podlijeme trochou masového vývaru.
Přidáme nakrájené papriky a dusíme pod pokličkou. Hotové koule vyjmeme a přidáme konzervovaná loupaná rajčata.
Nakonec přidáme smetanu a prohřejeme.