Tymiánové brambory s mletými koulemi
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 6-8 větších brambor
- 600 g mletého masa
- 250 g nastrouhaného sýru
- 3 stroužky česneku
- 1 červená cibule
- 1 žlutá cibule
- 1 žlutá paprika
- 2 rajčata
- sůl
- mletý černý pepř
- tymián
Postup Tymiánové brambory s mletými koulemi
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, dáme do mísy, osolíme, opepříme a lehce posypeme tymiánem.
Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a vše promícháme. Z masa děláme kuličky, které dáme stranou na talíř.
Obě cibule oloupeme a nakrájíme spolu s paprikou a rajčaty na plátky.
Brambory napíchneme spolu s mletými kuličkami na špejli (střídáme brambory, kuličky). Na každý konec dáme kousek papriky, rajčete a cibule, popřípadě můžeme dát jen tak na plech.
Když nám suroviny zbydou, můžeme je použít a pokládat na špízy. Když máme špízy hotové, dáme je na plech, který jsme lehce vymazali olejem. Špízy dáme péct do předehřáté trouby a pečeme je při teplotě 180°C.