Slané tyčky s rozmarýnem
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 160 g syrovátky (vody)
- 20-30 g oleje
- 300 g hladké mouky
- lžička soli
- 5-8 g čerstvého droždí
- na posyp:
- hrubozrnná sůl
- rozmarýn
Postup Slané tyčky s rozmarýnem
Postup přípravy receptu
-
V syrovátce rozmícháme droždí, přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto.
Hned, bez kynutí těsto rozdělíme na 5-6 dílů, z každého uděláme bulku a necháme asi 10-15 minut odpočinout.
Bulky rozválíme na delší oválné placky, přeneseme na plech a naolejovaným kolečkem na pizzu nakrájíme (viz foto, nedokrajujeme až do úplného kraje).
Necháme nakynout, potřeme vodou, psypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnovými lístky a ve vyhřáté troubě upečeme (200-220°C/asi 15-20 minut). Podáváme třeba se sýrovým dipem, do kterého si jednotlivé ulomené tyčky namáčíme.