Kuřecí polévka s vaječnými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

2 l kuřecího vývaru
1 mrkev
plátek celeru
5 cm pórku
sůl
čerstvě mletý pepř
Knedlíčky:
4 vejce (3 + 1)
2 jarní cibulky
30 g másla
1 lžičku oleje
3 stroužky česneku
1 lžička majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
1 lžičku lahůdkového droždí
1 lžičku hladké mouky
2-3 hrsti domácí strouhanky
Dokončení:
zelenou nať cibulky
libeček

Postup přípravy receptu

  1. Měla jsem vývar již vařený, osolený z vykostěného kuřete z předešlého dne, ale lze použít i hřbety, křídla nebo paličky. Do vývaru dáme očištěnou zeleninu, nakrájenou na nudličky nebo kostičky a obrané kousky masa.

  2. Na knedlíčky dáme máslo s olejem na rozehřátou pánvičku a necháme zpěnit jemně nasekanou bílou část cibulek. Přidáme 3 vejce, osolíme, opepříme a od krajů pánvičky ke středu přihrnujeme vařečkou, až se všechna srazí, ale nevysuší. Usmažená vejce přendáme do misky a necháme chvilku vychladnout.

  3. Přidáme zbylé 1 vejce, prolisovaný česnek, majoránku, nasekanou zelenou nať z jedné cibulky (druhou část dáme do hotové polévky), lžičku mouky, lahůdkové droždí, nemusí být, ale je zdravé a moc dobré. Vše promícháme vařečkou a po částech přidáváme strouhanku, až vytvoříme těsto, ze kterého jdou tvarovat kuličky.

  4. Kuličky uděláme trochu větší než játrové a dáme je do vroucího vývaru. Když vyplavou na povrch, povaříme ještě 2 minuty. Polévku dochutíme dle potřeby solí, pepřem, přidáme nasekanou nať a libeček.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!