Vaječný moučník s vůní koňaku

Recepty, Moučníky

Suroviny

300 g tučného jogurtu (2 Floriany-vaječný koňak)
1 vanilkový pudink
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
10 g prášku do pečiva
60 g cukru
špetka soli
1 panák vaječného koňaku
drobné ovoce na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Používáme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.

  2. Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s jogurtem, cukrem, práškem do pečiva, pudinkem a solí při střední rychlosti elektrickým šlehačem zamícháme. Nakonec opatrně ručně do směsi vmícháme sníh z bílků.

  3. Nalijeme do formy a pečeme 25-30 minut. Po vytažení z trouby přiklopíme talířkem a necháme 15 minut odpočinout. Podáváme s čerstvým ovocem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!