Vaječný moučník s vůní koňaku
Recepty, MoučníkySuroviny
- 300 g tučného jogurtu (2 Floriany-vaječný koňak)
- 1 vanilkový pudink
- 3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
- 10 g prášku do pečiva
- 60 g cukru
- špetka soli
- 1 panák vaječného koňaku
- drobné ovoce na ozdobu
Postup Vaječný moučník s vůní koňaku
Postup přípravy receptu
-
Používáme formu o maximálním průměru 20 cm! Tu vyložíme pečícím papírem, dno i stěny. Troubu nastavíme na 180°C.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky spolu s jogurtem, cukrem, práškem do pečiva, pudinkem a solí při střední rychlosti elektrickým šlehačem zamícháme. Nakonec opatrně ručně do směsi vmícháme sníh z bílků.
Nalijeme do formy a pečeme 25-30 minut. Po vytažení z trouby přiklopíme talířkem a necháme 15 minut odpočinout. Podáváme s čerstvým ovocem.