Kuřecí minutka s pečenými batáty a česnekovým dipem
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- 1 středně velká batáta
- 1 kuřecí prso
- 1 lžička červené curry pasty
- olivový olej
- sůl
- tymián
- Dip:
- 1 kelímek kysané smetany
- 3 stroužky česneku
- špetka soli
- špetka pepře
Postup Kuřecí minutka s pečenými batáty a česnekovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Dáme si rozehřát troubu asi na 150°C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.
Rozprostřeme do jedné vrstvy do zapékací misky nebo pekáčku a dáme péct dokud nezměknou. Ke konci pečení můžeme posypat tymiánem.
Mezitím si rozpůlíme kuřecí prsa na 2 tenčí plátky a vmasírujeme do nich curry pastu a necháme chvilku odpočinout.
Těsně před dopečením batátů je opečeme na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Pozor, aby byla prsa dobře propečená, pokud zjistíme, že nejsou, položíme ještě na 2 minuty do trouby na batáty.
Ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, pepře a soli si uděláme dip. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátkem.