Kuřecí minutka s pečenými batáty a česnekovým dipem

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

1 středně velká batáta
1 kuřecí prso
1 lžička červené curry pasty
olivový olej
sůl
tymián
Dip:
1 kelímek kysané smetany
3 stroužky česneku
špetka soli
špetka pepře

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si rozehřát troubu asi na 150°C. Batátu i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na stejně velké kostičky, smícháme se lžící olivového oleje a osolíme.

  2. Rozprostřeme do jedné vrstvy do zapékací misky nebo pekáčku a dáme péct dokud nezměknou. Ke konci pečení můžeme posypat tymiánem.

  3. Mezitím si rozpůlíme kuřecí prsa na 2 tenčí plátky a vmasírujeme do nich curry pastu a necháme chvilku odpočinout.

  4. Těsně před dopečením batátů je opečeme na rozpálené pánvi na trošce olivového oleje. Pozor, aby byla prsa dobře propečená, pokud zjistíme, že nejsou, položíme ještě na 2 minuty do trouby na batáty.

  5. Ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, pepře a soli si uděláme dip. Podáváme s čerstvou zeleninou nebo salátkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!