Vývar z dvojího masa s játrovou rýží

Recepty, Polévky

Suroviny

1 velký krůtí krk
králičí hlava
králičí žebra
králičí játra
králičí ledvinky
po 6 kuličkách nového koření
po 6 kuličkách jalovce
po 6 kuličkách celého pepře
3 čerstvé bobkové listy
1 větvičku rozmarýnu
1 cibuli
4 stroužky česneku
libeček
listy z celeru
kousek mrkve
kousek celeru
kousek petržele
kousek pórku
sůl
Na játrovou rýži:
250 g drůbežích jater
2 stroužky česneku
sůl
čerstvá nebo sušená majoránka
1 vejce
podle potřeby strouhanka
Na dokončení:
1 menší mrkev
1/4 menšího celeru
1 malou petržel
kousek pórku jen bílá část

Postup přípravy receptu

  1. Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu.

  2. Játra očistíme můžeme buď naškrabat nebo semlít, přidáme vejce, sůl,utřený česnek, majoránku a pořádně promícháme. Necháme chvíli odležet pak přidáváme podle potřeby strouhanku, mícháme do potřebné konzistence.

  3. Měkké maso vyndáme z vývaru a vývar přecedíme do jiného hrnce přivedeme k varu přidáme obrané a nakrájené maso z krůtího krku, zavaříme játrovou rýží. Přidáme nastrouhanou syrovou kořenovou zeleninu, necháme provařit, podle chuti dosolíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!