Vývar z dvojího masa s játrovou rýží
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 velký krůtí krk
- králičí hlava
- králičí žebra
- králičí játra
- králičí ledvinky
- po 6 kuličkách nového koření
- po 6 kuličkách jalovce
- po 6 kuličkách celého pepře
- 3 čerstvé bobkové listy
- 1 větvičku rozmarýnu
- 1 cibuli
- 4 stroužky česneku
- libeček
- listy z celeru
- kousek mrkve
- kousek celeru
- kousek petržele
- kousek pórku
- sůl
- Na játrovou rýži:
- 250 g drůbežích jater
- 2 stroužky česneku
- sůl
- čerstvá nebo sušená majoránka
- 1 vejce
- podle potřeby strouhanka
- Na dokončení:
- 1 menší mrkev
- 1/4 menšího celeru
- 1 malou petržel
- kousek pórku jen bílá část
Postup Vývar z dvojího masa s játrovou rýží
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso dáme do hrnce a zalijeme vodou. Přidáme sůl, všechno koření a očištěnou zeleninu, přivedeme k varu. Vaříme na mírném ohni 1-2 hodiny, nezapomeneme sbírat pěnu.
Játra očistíme můžeme buď naškrabat nebo semlít, přidáme vejce, sůl,utřený česnek, majoránku a pořádně promícháme. Necháme chvíli odležet pak přidáváme podle potřeby strouhanku, mícháme do potřebné konzistence.
Měkké maso vyndáme z vývaru a vývar přecedíme do jiného hrnce přivedeme k varu přidáme obrané a nakrájené maso z krůtího krku, zavaříme játrovou rýží. Přidáme nastrouhanou syrovou kořenovou zeleninu, necháme provařit, podle chuti dosolíme a podáváme.