Zapečené brambory s kuřecím masem, špenátem a mozzarellou

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

350 g brambor
200 g kuřecích prsou
1 malá cibule
100 g čerstvého listového špenátu
2 vejce uvařené natvrdo
50 ml mléka
100 ml smetany
1 mozzarella
5 dkg eidamu
olivový olej
koření:
sůl
pepř
koření na drůbež
koření na americké brambory
kari
1 stroužek česneku

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, dáme na dno pekáčku a promícháme s kořením na americké brambory a olivovým olejem. Na brambory poklademe kuřecí maso nakrájené na kostky, okořeněné kořením na drůbež a kari a 1 vejce pokrájené na kostičky.

  2. Na olivovém oleji zpěníme malou cibulku, s 1 stroužkem česneku, nakrájeným na plátky a do pánve přidáme předem v horké vodě spařený listový špenát ze zahrádky. Tuto směs přendáme do pekáčku na kuřecí maso.

  3. V hrnečku smícháme mléko se smetanou a celý pekáček zalijeme. Nakonec posypeme pekáček nastrouhaným eidamem nahrubo a poklademe plátky Mozzarelly. Dáme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!