Staročeský pečený kapr

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kapr (vcelku nebo porce)
120 g slaniny
1 cibule
70 g rozinek
150 ml bílého vína
60 g másla
2 lžíce medu
šalvěj
mletý zázvor (nebo koření - Bylinkový kapr od Vitany)
na šťouchané brambory:
kysané zelí
osmažená cibulka se
slaninou

Postup přípravy receptu

  1. Předem si naložíme rozinky do vína s medem.

  2. Kapra okořeníme, podložíme plátky slaniny a plátky cibule, potřeme máslem.

  3. Pečeme v pekáči 10 minut na 200°C.

  4. Potom zmírníme teplotu na 120°C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!