Staročeský pečený kapr
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr (vcelku nebo porce)
- 120 g slaniny
- 1 cibule
- 70 g rozinek
- 150 ml bílého vína
- 60 g másla
- 2 lžíce medu
- šalvěj
- mletý zázvor (nebo koření - Bylinkový kapr od Vitany)
- na šťouchané brambory:
- kysané zelí
- osmažená cibulka se
- slaninou
Postup Staročeský pečený kapr
Postup přípravy receptu
-
Předem si naložíme rozinky do vína s medem.
Kapra okořeníme, podložíme plátky slaniny a plátky cibule, potřeme máslem.
Pečeme v pekáči 10 minut na 200°C.
Potom zmírníme teplotu na 120°C, přelijeme bílým vínem s rozinkami a dopékáme asi 20 minut. Podáváme se šťouchanými bramborami.