Fazole dvou chutí a barev
Recepty, LuštěninySuroviny
- Sterilované fazole: -
- plechovka bílých fazolí v chilli omáčce
- plechovka červených fazolí ve slaném nálevu
- Do bílých fazolí:
- Trošku vody
- cca lžíce chilli
- sůl
- pepř podle chuti
- Do červených fazolí:
- trošku vody
- lžička cukru
- lžička octu
- sůl
- pepř podle chuti
- Do obou směsí stejně:
- 1 menší cibule
- trochu oleje
- trocha hladké mouky na zahuštění
- (Zásmažku rozdělíme do obou fazolí stejným dílem.)
- Dále potřebujeme:
- 2 vejce
- 2 malé klobásy podle vlastního uvážení a chuti
- Může být i párek.
Postup Fazole dvou chutí a barev
Postup přípravy receptu
-
Do jednoho kastrůlku vylijeme čili fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme jen mírně probublat. Přidáme čili a podle chuti sůl a pepř.
Do druhého kastrůlku nalijeme propláchnuté červené fazole, zalijeme malým množstvím vody a necháme také jen probublat, aby se nám nerozvařily.
Oba dva kastrůlky zahustíme zásmažkou z jedné cibule, trochy oleje a hladké mouky a provaříme. Červené fazole dochutíme octem a cukrem. Na talíř si dáme naběračku červených fazolí a naběračku bílých fazolí.
Opečeme si 2 klobásky a usmažíme 2 volská oka. Na čili fazole si dáme opečenou klobásku, na sladkokyselé fazole si dáme volské oko.
Podáváme s chlebem.