Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 500 g brambor
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- mléko dle potřeby- nemusí být
- smažená cibulka
- petrželka
Postup Zapražená bramborová kaše (staročeský recept)
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme v osolené vodě do měkka. Než se uvaří, uděláme z másla a mouky jíšku. Tu postupně zaléváme vývarem z brambor, až vznikne hustší omáčka. Krátce ji povaříme a opepříme.
Brambory mezitím rozšťoucháme na kaši. Omáčku přidáme k bramborám a pořádně našleháme. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku. Brambory podáváme s osmaženou cibulí k pečenému jelítku, jitrnici nebo vařenému uzenému masu.