Šťavnatý meruňkový koláč s podmazáním
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- na těsto:
- 200 ml mléka
- 150 ml oleje
- 10 lžiček cukru
- špetka soli
- 1 vejce
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sušeného droždí
- trochu citronové kůry
- meruňky
- cukr na obalení dužiny
- na žmolenku rukama zpracujeme:
- hrst hladké mouky
- hrst krupicového cukru
- cca 1cm plátek másla
- špetka prášku do pečiva
- 1 smetana ke šlehání
- 1 pudink Olé bez vaření
Postup Šťavnatý meruňkový koláč s podmazáním
Postup přípravy receptu
-
Ingredience na těsto dáme v psaném pořadí do pekárny a dáme program těsto. Hotové a vykynuté rozprostřeme na vymazaný plech. Vytlačíme u kraje malý mantinel.
Smetanu vymícháme metličkou s pudinkem do husta a natřeme na těsto. Půlky meruněk promáčkneme a vnitřní dužinu obalíme v cukru. Uložíme cukrovou stranou nahoru na nakrémované těsto.
Posypeme žmolenkou a dáme péct na cca 180°C asi 20 minut, dle trouby.