Krůtí plátky v jogurtové marinádě
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 větší krůtí plátky
- 1 malý bílý jogurt (125 g)
- sůl
- sušený česnek
- sladká mletá paprika
- olivový olej
- 1 cibule
Postup Krůtí plátky v jogurtové marinádě
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátky omyjeme a na bocích nařežeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na marinádu smícháme jogurt, sůl, mletou papriku a sušený česnek.
Každý plátek potřeme marinádou z obou stran a všechny je naskládáme na sebe do misky. Pokud nám marináda zůstala, přilijeme ji. Necháme odležet v ledničce aspoň hodinu.
V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme krůtí plátky včetně marinády a zprudka je opečeme z obou stran.
Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
Když je maso měkké, vytáhneme ho a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.
Maso vrátíme zpátky, pokud jsme šťávu dosolovali, necháme pár minut provařit.
Podáváme s rýží.