Krůtí plátky v jogurtové marinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 větší krůtí plátky
1 malý bílý jogurt (125 g)
sůl
sušený česnek
sladká mletá paprika
olivový olej
1 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátky omyjeme a na bocích nařežeme. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na marinádu smícháme jogurt, sůl, mletou papriku a sušený česnek.

  2. Každý plátek potřeme marinádou z obou stran a všechny je naskládáme na sebe do misky. Pokud nám marináda zůstala, přilijeme ji. Necháme odležet v ledničce aspoň hodinu.

  3. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme krůtí plátky včetně marinády a zprudka je opečeme z obou stran.

  4. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.

  5. Když je maso měkké, vytáhneme ho a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Podle potřeby můžeme ještě dosolit.

  6. Maso vrátíme zpátky, pokud jsme šťávu dosolovali, necháme pár minut provařit.

  7. Podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!