Kuře Apolinář
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- hrst hub (čerstvé, zmražené nebo žampiony)
- 1 zakysaná smetana
- 1 cibule
- máslo nebo jiný tuk
- sůl
- sladká sušená paprika
- tymián
- hladká mouka
- vývar z kostí kuřete nebo z kostky drůbežího bujónu
- 1 sklenka Koňaku
Postup Kuře Apolinář
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si kuře vykostíme a maso nakrájíme na kostičky.Maso osmahneme na tuku a přidáme nakrájenou cibuli. Lehce osmahneme a posypeme solí a sladkou paprikou. Podlijeme vývarem a koňakem, přidáme houby a dusíme doměkka.
Když je maso měkké tak přidám smetanu ve které rozmíchám hladkou mouku (já vařím v papiňáku a tak vždy zahustím moukou až nakonec, kdyby jste to dělali bez papiňáku můžete přidat mouku před zalitím vývarem a trošku jí osmahnout).
Ještě nechat povařit, aby se mouka rozvařila. nakonec ochutit tymiánem. Podáváme s knedlíkem, rýží apod.