Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky hovězího masa
1 cibule
sádlo
hladká mouka
sůl
pepř
300 g karotky
300 g zelené fazolky
1 svazek jarní cibulky
50 g másla
zeleninový bujón
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa po krajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Z obou stran posypeme moukou a opečeme na části sádla.

  2. Na zbytku sádla osmažíme drobně pokrájenou cibuli, zalijeme ji trochou vody, přidáme opečené plátky masa a dusíme pod pokličkou. Na pánvičku od opékání masa nalijeme malé množství vody, za stálého míchání odvaříme připečenou šťávu a podlijeme jí plátky při dušení. Při dušení plátky obracíme a podléváme malým množstvím vody.

  3. Dušená zelenina: mrkev rozkrájíme nožem na šikmé, asi 0,5 až 1 cm tenké plátky. Můžeme použít i speciálně tvarovaný vroubkovaný zdobící nůž.

  4. V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme cibulku a za stálého míchání restujeme do sklovita.

  5. Přisypeme mrkev a vše opět restujeme.

  6. Nakonec přidáme zelené fazolky a vše podlijeme vývarem ze zeleninového bujonu.

  7. Na mírném ohni dusíme doměkka.

  8. Závěrem dochutíme solí a mletým pepřem. Plátky hovězího masa s dušenou zeleninou, podáváme s vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!