Zeleninový kopeček na vaječných nudlích

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 malý lilek
10 koktejlových rajčátek nebo 2 střední
2 cibule
hrst fazolových lusků uvařených do poloměkka
4 lžíce sterilované kukuřice
1 prolisovaný stroužek česneku
provensálské bylinky
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji opečeme na centimetr nakrájená kolečka lilku dočervena a dáme na stranu. Na stejnou pánev přidáme cibuli, opečeme dozlatova, pak česnek, po půlminutce spařená a oloupaná rajčata a patnáct minut podusíme.

  2. Osolíme, přidáme provensálské bylinky, opečený lilek, kukuřici a fazolové lusky, které jsme předtím uvařili na skus. Opatrně promícháme, ještě dvě minutky necháme na plotně, aby se spojily chutě a podáváme.

  3. V tomto případě s vaječnými nudlemi, které zakápneme na talíři olivovým olejem, a nastrouhaným balkánským sýrem (nebo fetou).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!