Zeleninový kopeček na vaječných nudlích
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 malý lilek
- 10 koktejlových rajčátek nebo 2 střední
- 2 cibule
- hrst fazolových lusků uvařených do poloměkka
- 4 lžíce sterilované kukuřice
- 1 prolisovaný stroužek česneku
- provensálské bylinky
- sůl
- olivový olej
Postup Zeleninový kopeček na vaječných nudlích
Postup přípravy receptu
-
Na olivovém oleji opečeme na centimetr nakrájená kolečka lilku dočervena a dáme na stranu. Na stejnou pánev přidáme cibuli, opečeme dozlatova, pak česnek, po půlminutce spařená a oloupaná rajčata a patnáct minut podusíme.
Osolíme, přidáme provensálské bylinky, opečený lilek, kukuřici a fazolové lusky, které jsme předtím uvařili na skus. Opatrně promícháme, ještě dvě minutky necháme na plotně, aby se spojily chutě a podáváme.
V tomto případě s vaječnými nudlemi, které zakápneme na talíři olivovým olejem, a nastrouhaným balkánským sýrem (nebo fetou).