Paštika z drůbežích jater

Recepty, Pomazánky

Suroviny

300 g dobře očištěných chlazených drůbežích jater
1/2 cibule
50 g změklého másla (pokojová teplota)
1/2 KL sušeného tymiánu nebo 1 KL čerstvého, jemně posekaného.
1 stroužek česneku
na dochucení:
sůl
pepř mletý (prostě podle chuti)
mléko na namočení jater

Postup přípravy receptu

  1. Očištěná játra ponoříme do mléka po dobu cca 30 minut, následně opláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  2. Na pánev vkládáme část másla a po rozehřátí vložíme nadrobno pokrájenou cibuli do zesklovatění. Vložíme rozmačkaný česnek, tymián a smažíme do doby, než česnek začne vonět.

  3. Játra, která vložíme do pánve s cibulí opékáme několik minut do doby, než přestanou být krvavá.

  4. Posléze je necháme vychladnout a poté je vložím do mixéru i se zbylou části másla a mixujeme dohladka. Dochutíme solí, pepřem a podle chuti i jiným kořením.

  5. Takto vytvořenou směs vložíme do nádobek a na povrch paštiky dáme lžíci roztopeného másla a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!