Telecí pečeně z pomalého hrnce
Recepty, Jiné masoSuroviny
- asi 600 g telecí pečeně
- lžíce hořčice
- sůl
- pepř
- olej
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- snítku tymiánu
- snítku rozmarýnu
- na omáčku:
- hrnek pokrájené kořenové zeleniny(mrkev, celer, petržel)
- 150 ml červeného vína
- výpek z masa
- sůl
- pepř
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- lžička hnědého cukru
- lžíce protlaku
- 3 lžičky nakládaného pepře
- 50ml smetany
- lžíce másla
- na přílohu:
- asi 400 g menších brambor
- asi 60 g slaniny
- 4 lžíce nakládaných cibulek
- sůl
- pepř
- hrst fazolek
Postup Telecí pečeně z pomalého hrnce
Postup přípravy receptu
-
Maso si předem naložíme. Osolíme, opepříme a pomažeme hořčicí. Zalijeme olejem a přidáme promáčknuté stroužky česneku a na čtvrtinky pokrájenou cibuli. Necháme aspoň do druhého dne.
Připravíme pomalý hrnec a vložíme maso. Podlijeme půl hrnkem vody a přiklopíme. Pustíme na L na 7 hodin.
V pánvi si restujeme cibulku a poté přidáme česnek. Vložíme zeleninu a restujeme asi 6-8 minutek. Přidáme protlak a zalijeme vínem. Vložíme větvičku rozmarýnu, nakládaný pepř a přidáme výpek z masa. Provaříme a dochutíme.
Nakonec rozmixujeme, není potřeba zahušťovat a zjemníme smetanou. Mírně osladíme. Vypneme, odstavíme a vložíme kousek másla.
Brambory si předvaříme a studené pak na oleji v pánvi restujeme spolu s fazolkami, slaninou a cibulkami. Osolíme a opepříme.