Fazolky s lilkem v rajčatové omáčce
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 kg zelených fazolových lusků
- 1 lilek
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku (nemusí být)
- zeleninový vývar (bujón)
- olivový olej
- Na omáčku:
- 1 kg zralých rajčat
- 2 ks bobkového listu
- 4 kuličky nového koření
- 3 ks hřebíčku
- 1 rovná lžička tmavého třtinového cukru
- 1 rovná lžička soli
- pepř
Postup Fazolky s lilkem v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku propasirujeme a dle potreby dochutime.
Cibuli nakrajime na kosticky a na olivovem oleji nechame zesklovatet.
Pridame prolisovane strouzky cesneku, nechame provonet a prisypeme omyte a na kousky pokrajene fazolky.
Zalijeme propasirovanou omackou, lehce naredime vyvarem a pod poklickou dusime do mekka.
Lilek nakrajime na kostky a ve vyssi vrstve oleje osmazime do zlatova. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej.
K mekkym fazolkam prisypeme smazeny lilek a jeste asi 10 minut povarime. Dle potreby dochutime soli, peprem. Podavame nejlepe s ryzi a kopeckem zakysane smetany.