Fazolky s lilkem v rajčatové omáčce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 kg zelených fazolových lusků
1 lilek
1 cibule
3 stroužky česneku (nemusí být)
zeleninový vývar (bujón)
olivový olej
Na omáčku:
1 kg zralých rajčat
2 ks bobkového listu
4 kuličky nového koření
3 ks hřebíčku
1 rovná lžička tmavého třtinového cukru
1 rovná lžička soli
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rajcata nakrajime na ctvrtky, vlozime do hrnce, pridame cukr, sul, pepr, nove koreni, hrebicek, bobkovy list, podlijeme asi 2 dcl vody a dusime do mekka. Pote omacku propasirujeme a dle potreby dochutime.

  2. Cibuli nakrajime na kosticky a na olivovem oleji nechame zesklovatet.

  3. Pridame prolisovane strouzky cesneku, nechame provonet a prisypeme omyte a na kousky pokrajene fazolky.

  4. Zalijeme propasirovanou omackou, lehce naredime vyvarem a pod poklickou dusime do mekka.

  5. Lilek nakrajime na kostky a ve vyssi vrstve oleje osmazime do zlatova. Na papirovem ubrousku nechame okapat prebytecny olej.

  6. K mekkym fazolkam prisypeme smazeny lilek a jeste asi 10 minut povarime. Dle potreby dochutime soli, peprem. Podavame nejlepe s ryzi a kopeckem zakysane smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!