Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

500 g syrové oloupané červené řepy
200 ml převařené studené vody
100 ml octa
20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku
1 lžička cukru
1 kostka zeleninového bujónu
sůl podle potřeby
silikonové formičky

Postup přípravy receptu

  1. Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2 minuty.

  2. Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat.

  3. Mezitím do hlubšího hrnce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu.

  4. Přidáme 200ml převařené vody, nabobtnalou ochucenou želatinu a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.

  5. Ochutnáme, podle potřeby doladíme chutě a naplníme do formiček. Dáme alespoň na 5hodin uležet do lednice.

  6. Podáváme s cibulí, pokapané trochou octa, nebo jako salát k druhému chodu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!