Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- 500 g syrové oloupané červené řepy
- 200 ml převařené studené vody
- 100 ml octa
- 20 g sypké želatiny na vaječnou tlačenku
- 1 lžička cukru
- 1 kostka zeleninového bujónu
- sůl podle potřeby
- silikonové formičky
Postup Červená řepa jako chuťovka s cibulí, nebo jako salát
Postup přípravy receptu
-
Do kastrůlku dáme ocet, cukr, rozdrobíme bujón a slabým varem vaříme 2 minuty.
Necháme chvilku zchladnout, vsypeme želatinu, vidličkou rozmícháme a necháme nabobtnat.
Mezitím do hlubšího hrnce nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle červenou řepu.
Přidáme 200ml převařené vody, nabobtnalou ochucenou želatinu a důkladně ponorným mixérem rozmixujeme.
Ochutnáme, podle potřeby doladíme chutě a naplníme do formiček. Dáme alespoň na 5hodin uležet do lednice.
Podáváme s cibulí, pokapané trochou octa, nebo jako salát k druhému chodu.