Broskvové kostky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
3 celá vejce
100 g cukru písek/krystal
120 g hladké mouky
Krém:
250 g měkkého tvarohu
100 g zakysané smetany
cukr podle chuti
2 šlehačky
1 práškovou želatinu
kompotované broskve (velký 820g)
Rosol:
1,5 kompotovaných broskví
broskvový kompot (šťáva)
2 želé na dorty (čiré)

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.

  2. Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C. Korpus necháme vychladnout.

  3. Ušleháme obě šlehačky.

  4. V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.

  5. Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.

  6. Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.

  7. Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.

  8. Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.

  9. Zdobíme šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!