Broskvové kostky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 3 celá vejce
- 100 g cukru písek/krystal
- 120 g hladké mouky
- Krém:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g zakysané smetany
- cukr podle chuti
- 2 šlehačky
- 1 práškovou želatinu
- kompotované broskve (velký 820g)
- Rosol:
- 1,5 kompotovaných broskví
- broskvový kompot (šťáva)
- 2 želé na dorty (čiré)
Postup Broskvové kostky
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce s cukrem šleháme do husté pěny, minimálně 5 minut, znásobí svůj objem a pěna je skoro bílá.
Vmícháme lehce prosátou mouku, nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme při 160°C. Korpus necháme vychladnout.
Ušleháme obě šlehačky.
V druhé míse sešleháme tvaroh, zakysanku a cukr dohladka.
Šťávu z kompotu slijeme do kastrůlku, vmícháme želatinu a prohřejeme, dokud se želatina nerozpustí. Nesmí se vařit. Smícháme s tvarohovou směsí, vmícháme ušlehané šlehačky.
Na korpus nalijeme 1/2 krému, poklademe plátky broskví (3 poloviny necháme stranou), zalijeme zbytkem krému a dáme chladit.
Na vrchní rosol rozmixujeme v troše vody 3 poloviny broskví, doplníme do 1/2 l objemu, vsypeme dortová želé a dáme svařit.
Nalijeme na částečně vychlazený a ztuhlý krém a necháme přes noc vše důkladně ztuhnout.
Zdobíme šlehačkou.