Kuřecí kousky v omáčce s chutí orientu

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

200 g kuřecího stehenního nebo prsního řízku
1 plechovku cherry rajčátek nebo sekaných rajčat
200 ml kokosového mléka
1 malý rajčatový protlak dle potřeby
3 naťové cibulky
2 stroužky česneku
1 lžíce kokosového oleje
1 lžíce rybí omáčky
1 lžička ústřicové omáčky
1 lžička kurkumy
1 lžička červené kari pasty
1 lžička solamylu
špetka cukru
čerstvý koriandr k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme kurkumu, solamyl, rybí a ústřicovou omáčku (kdo nemá rád, použije sůl) a necháme odležet asi 15 minut.

  2. V pánvi rozehřejeme kokosový olej a zesklovatíme na něm nasekanou bílou část naťové cibulky. Přidáme maso, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme kari pastu, špetku cukru a přilijeme rajčata i kokosové mléko.Dle chuti přidáme rajčatový protlak, ale není nutný. Promícháme a necháme zvolna 10 minut provařit.

  3. Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí cibulky a koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!