Kuřecí kousky v omáčce s chutí orientu
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 200 g kuřecího stehenního nebo prsního řízku
- 1 plechovku cherry rajčátek nebo sekaných rajčat
- 200 ml kokosového mléka
- 1 malý rajčatový protlak dle potřeby
- 3 naťové cibulky
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce rybí omáčky
- 1 lžička ústřicové omáčky
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička červené kari pasty
- 1 lžička solamylu
- špetka cukru
- čerstvý koriandr k podávání
Postup Kuřecí kousky v omáčce s chutí orientu
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a dáme do misky. Přidáme kurkumu, solamyl, rybí a ústřicovou omáčku (kdo nemá rád, použije sůl) a necháme odležet asi 15 minut.
V pánvi rozehřejeme kokosový olej a zesklovatíme na něm nasekanou bílou část naťové cibulky. Přidáme maso, promícháme a necháme zatáhnout. Přidáme kari pastu, špetku cukru a přilijeme rajčata i kokosové mléko.Dle chuti přidáme rajčatový protlak, ale není nutný. Promícháme a necháme zvolna 10 minut provařit.
Podáváme s rýží, posypané nasekanou natí cibulky a koriandrem.