Falešná míchaná vajíčka (bez vajíček)

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 - 3 velké cibule
olej
1 hrnek instantní polenty
3 hrnky vody
4 lžíce lahůdkového droždí (tebi)
sůl
pepř
zelená petrželka
černá sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme hustší polentovou kaši – přivedeme k varu 3 hrnky vody, osolíme a za intenzivního míchání vsypeme instantní polentu. Nejlépe pomocí metličky vymícháme hustší hladkou kaši bez hrudek.

  2. Oloupanou a nadrobno pokrájenou cibuli orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova.

  3. Přidáme polentovou kaši a lahůdkové droždí a důkladně promícháme. Podle chuti dosolíme. Podáváme posypané čerstvě namletým pepřem a zelenou petrželkou, buď jako samostatné jídlo se zeleninovým salátem, nebo s topinkami jako skutečná míchaná vajíčka. Recept jsem objevila na veganských stránkách. Kdo neochutná, neuvěří, ale opravdu to chutná podobně jako míchaná vajíčka.

  4. Navíc jsem nedávno objevila další kouzelnou přísadu, která vaječnou chuť ještě umocní – černou sůl. Jedná se o speciální sůl těženou v Indii a Pákistánu s vysokým obsahem sirných složek, které jí dodávají vaječnou chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!