Francouzské housky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 150 g mouky (na domácí chleba)
- 350 g hladké mouky
- 100 ml kefíru
- 150 ml vody
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 20 g droždí
- 1 lžíce hořčice
- 5 nožiček párků (měla jsem Vídeňské)
- 150 g Anglické slaniny
- Na pomazání:
- lžíce oleje
- trochu grilovacího koření
- špetka chilli
Postup Francouzské housky
Postup přípravy receptu
-
Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto.
Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout.
Potom bochánky uprostřed rozřízneme, vymázneme hořčicí, vložíme půl nožičky párku, položíme Anglickou slaninou a pomažeme směsí oleje a koření.P ečeme asi půl hodiny na 200°, podle trouby, protože každá peče jinak.