Francouzské housky

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150 g mouky (na domácí chleba)
350 g hladké mouky
100 ml kefíru
150 ml vody
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
20 g droždí
1 lžíce hořčice
5 nožiček párků (měla jsem Vídeňské)
150 g Anglické slaniny
Na pomazání:
lžíce oleje
trochu grilovacího koření
špetka chilli

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme suroviny nejdřív tekuté, potom sypké, zapneme program Těsto.

  2. Po vykynutí těsto prohněteme, rozkrájíme na kusy a uděláme bochánky, které necháme na plechu ještě chvíli kynout.

  3. Potom bochánky uprostřed rozřízneme, vymázneme hořčicí, vložíme půl nožičky párku, položíme Anglickou slaninou a pomažeme směsí oleje a koření.P ečeme asi půl hodiny na 200°, podle trouby, protože každá peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!