Rychlé rizoto z vařené rýže

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g vařené rýže
400 g zavařené hovězí domácí konzervy
150 g sýra Gouda nebo Ementál
z masové konzervy sebraný tuk
1 cibule
1 mrkev
2 sladkokyselé okurky
1 malá konzerva sterilovaného hrášku
sůl
pepř z mlýnku

Postup přípravy receptu

  1. Zvlášť na každou hromádku si nastrouháme na hrubých slzičkách sýr a okurky, na jemných slzičkách mrkev.

  2. Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji do hrnce na rozehřátý tuk. Až zesklovatí, přidáme mrkev a restujeme 2 minuty, než mrkev pustí barvu.

  3. Poté přidáme masovou konzervu, okurky a promícháme. Dále přidáme rýži, hrášek bez nálevu, opět promícháme a necháme pod pokličkou prohřívat cca 6 minut.

  4. Těsně před podáváním do hrnce k horkému rizotu vmícháme část nastrouhaného sýra, podle potřeby dochutíme a promícháme.

  5. Na talíři každou porci posypeme zbývajícím sýrem a podáváme s kyselou okurkou, nebo vhodným salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!