Květákový mozeček zase jinak
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 800 g květáku (1 menší kus)
- 200 g slaniny (můžeme nahradit šunkou)
- 1 svazek lahůdkové cibule
- 1 lžíci nasekaných lístků libečku nebo petržele
- 1 tenký plátek másla
- 1/4 lžičky drceného kmínu
- 4-5 vajec podle velikosti
- sůl
- mletý pepř podle potřeby
Postup Květákový mozeček zase jinak
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme pařáček na knedlíky, přidáme vodu a uvedeme k varu. Květák rozebereme na růžičky, očistíme, dáme na pařák a přikryté pokličkou vaříme 5minut. Poté květák nasekáme na drobnější kousky.
Lahůdkovou cibuli očistíme. Bílou část nakrájíme nadrobno, zelenou na hrubší kousky.
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, které dáme do pánve s rozehřátým máslem osmažit do zrůžovění. Přidáme drobně pokrájenou cibulku, část zelené cibulkové nati, drcený kmín a chvíli restujeme.
Poté přidáme květák, prohřejeme, přidáme rozklepnutá vejce, sůl a pepř. Za stálého míchání necháme vejce srazit.
Na závěr přidáme zbytek nakrájené zelené cibulkové nati, libečku, podle potřeby dochutíme, promícháme a podáváme. Na přílohu se hodí pečivo, nebo brambory.