Jarní pozdrav
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 3 vejce domácí
- na 1 vejce 30 g cukru a 30 g hladké mouky
- 1 ČL prášku do pečiva
- Krém (základní žloutkový)::
- na 1 žloutek 30 – 40 g krystal. cukru
- šlehat ½ hodiny nad párou (dělala jsem ze 3 ks)
- na 3 žloutky 1 máslo
- Ostatní suroviny:
- marcipán (koupený nebo doma udělaná mléčná hmota)
- blackbíz (domácí marmeláda z černého rybízu)
- vaječný koňak do krému
- tulipány
- Smartflex Flower, drátky, žilkovače, vykrajovače
- a šikovné ruce
Postup Jarní pozdrav
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme spolu s cukrem do husté pěny a pomalu přimícháváme mouky s práškem do pečiva. Dno vyšší a užší formy vyložíme pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 175°C na cca 15 – 20 minut (zkusit špejlí). Necháme vychladnout na mřížce.
Rozkrojíme na 3x, pomažeme blackbízovou marmeládou a naneseme krém. Dáme zatuhnout do lednice. Potom zešikmíme korpus do tvaru květináče, obmažeme celý krémem a dáme zatuhnout. Potáhneme propracovaným marcipánem, do kterého můžete přidat hnědou a Ecru gelovou barvu (já stříkala airbrushem).
Potom už stačí dát doprostřed umělohmotnou vyztužovací dutou tyč, cca 6 cm a do ní umístit tulipány, povrch posypat jedlými kamínky.