Grilovaná kuřecí křídla a stehenní plátky v pikantní uzenémarinádě

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1500 g kuřecích křídel
4 větší stehenní řízky
olivový olej
hrubá mořská sůl
Madagasco red Peper Sauce
uzená paprika
sójová omáčka
ústřicová omáčka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Křídla a kuřecí plátky kuchyňsky upravíme. Připravíme marinádu smícháním oleje, hrubé soli, Madagasco red Peper sauce omáčky, oleje, sójové a ústřičné omáčky. Vsypeme čerstvou uzenou papriku a vše dobře promícháme.

  2. Kuřecí maso (křídla a plátky) naložíme do marinády a necháme přes noc v lednici. Část marinády necháme stranou. Druhý den přendáme kuřecí maso na grilovací tácky. Grilujeme v rozehřáté troubě na programu gril“ dozlatova a potíráme zbylou marinádou.

  3. Ke konci grilování posypeme maso sezamovými semínky a ještě krátce grilujeme. Podáváme s bramborovými tolárky z nových brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!