Noky v rajčatové omáčce
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 2 balení bramborových noků
- 1 krabička pasírovaných rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 balíčky zelených oliv
- uzené tofu
- olej
- citrónová šťáva
- lahůdkové droždí
- oregano
- sůl, pepř
- rostlinný sýr
Postup Noky v rajčatové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Jako první uvaříme noky dle návodu a dáme bokem.
Zapneme troubu na 180 stupňů.
Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibulku a přidáme nastrouhané tofu.
Chvíli opékáme a potom přídáme pokrájené olivy.
Chvíli opět necháme opékat. Přidáme pasírovaná rajčata a ochutíme solí,pepřem, oreganem, lahůdkovým droždím a citrónovou šťávou. Prolisujeme česnek a promícháme.
Noky dáme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovou směsí a necháme ještě 10-15 minut zapéct v troubě.
Posypeme rostlinným sýrem a můžeme podávat.