Noky v rajčatové omáčce

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

2 balení bramborových noků
1 krabička pasírovaných rajčat
1 cibule
3 stroužky česneku
2 balíčky zelených oliv
uzené tofu
olej
citrónová šťáva
lahůdkové droždí
oregano
sůl, pepř
rostlinný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Jako první uvaříme noky dle návodu a dáme bokem.

  2. Zapneme troubu na 180 stupňů.

  3. Na oleji zesklovatíme pokrájenou cibulku a přidáme nastrouhané tofu.

  4. Chvíli opékáme a potom přídáme pokrájené olivy.

  5. Chvíli opět necháme opékat. Přidáme pasírovaná rajčata a ochutíme solí,pepřem, oreganem, lahůdkovým droždím a citrónovou šťávou. Prolisujeme česnek a promícháme.

  6. Noky dáme do zapékací mísy, zalijeme rajčatovou směsí a necháme ještě 10-15 minut zapéct v troubě.

  7. Posypeme rostlinným sýrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!