Koprovka z cukety

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 g očištěné a nastrouhané cukety
1 cibule
lžíce másla
lžíce hladké mouky
cca 2 hrnky vývaru (měla jsem drůbeží)
100 ml smetany 31%
100 g zakysané smetany
1/2 lžičky octu + podle chuti
lžička cukru + podle chuti
3 kuličky nového koření
svazek kopru
sůl
bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu, lžičku cukru, zakápneme octem a restujeme 3-4 minuty. Odstřihneme pár hrubých stonků z kopru, svážeme nití a přidáme je k cuketě.

  2. Po orestování cuketu zaprášíme moukou a zalijeme větší části vývaru. Přidáme sůl, koření a vaříme do měkka. Z uvařené cukety vyjmeme stonky, nové koření a omáčku rozmixujeme dohladka.

  3. Přidáme obě smetany, podle chuti pepř, cukr nebo ocet a drobně nakrájený kopr. Vaříme už jen krátce. Případnou hustotu zředíme zbylým vývarem. Podáváme s vařenými vejci a bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!