Koprovka z cukety
Recepty, OmáčkySuroviny
- 500 g očištěné a nastrouhané cukety
- 1 cibule
- lžíce másla
- lžíce hladké mouky
- cca 2 hrnky vývaru (měla jsem drůbeží)
- 100 ml smetany 31%
- 100 g zakysané smetany
- 1/2 lžičky octu + podle chuti
- lžička cukru + podle chuti
- 3 kuličky nového koření
- svazek kopru
- sůl
- bílý pepř
Postup Koprovka z cukety
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme cuketu, lžičku cukru, zakápneme octem a restujeme 3-4 minuty. Odstřihneme pár hrubých stonků z kopru, svážeme nití a přidáme je k cuketě.
Po orestování cuketu zaprášíme moukou a zalijeme větší části vývaru. Přidáme sůl, koření a vaříme do měkka. Z uvařené cukety vyjmeme stonky, nové koření a omáčku rozmixujeme dohladka.
Přidáme obě smetany, podle chuti pepř, cukr nebo ocet a drobně nakrájený kopr. Vaříme už jen krátce. Případnou hustotu zředíme zbylým vývarem. Podáváme s vařenými vejci a bramborami.