Krtkův dort (vegan)
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Na těsto:
- 1 a 1/2 hrnku hladké nebo polohrubé mouky (špaldové nebo jiná výběrovější mouky)
- 1/4 hrnku sladidla
- 1 hrnek rostliného mléka
- 1/3 hrnku oleje
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička sody
- 3-5 pl kakaa
- sůl
- 2 lžičky jablečného octa
- 1/2 hrnku silné kávy
- 3-4 větší zralé banány
- Na krém:
- 1 plechovka kokosového mléka
- vanilkový cukr
- hořká čokoláda (asi půlka tabulky)
- smetanafix
Postup Krtkův dort (vegan)
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.
Po tom, co se vyhřeje trouba, tak vlijeme těsto do formy a dáme péct.
Krtka většinou peču 25-35 minut, průběžné ho zkouším vidličkou, dokud není po vytáhnutí čistá a těsto se nelepí.
Po upečení necháme dostatečně zchládnout a pak vydlabeme dno.
Na krém musíme mít dobře vychlazené kokosové mléko, mělo by být tuhé. Nejlepší zkušenost mám zatím s tím z Lidlu, je hodně tučné. Když se vám nedaří mléko vyšlehat a je stále tekuté, tak ho průběžně dávejte do mrazáku, nakonec se to vždy podaří!
Do krému zašlehejte i jedno balení smetanafixu a trochu vanilkového cukru.
Nakonec přidáme i nasekanou hořkou čokoládu.
Do vydlabaného krtka dáme přepůlené banány, zalijeme krémem a vršek posypeme vydlabanou části korpusu.
Dort dobře vychladíme a podáváme.