Nadívané žampiony

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

žampiony
špenát
cibule
česnek
sůl
provensálské koření
feta
olej

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony očistíme, opatrně vydloubneme nožku, kterou dáme stranou.

  2. Pokrájíme si nadrobno cibulku, kterou zesklovatíme na lžičce oleje, přidáme špenát (mražený) a 5 minut dusíme. Nakrájíme mezitím žampionové nožky a přidáme ke špenátu. Osolíme, ochutíme provensálským kořením a nasekaným česnekem. Po dalších 5 minutách odstavíme.

  3. Rozehřejeme si troubu, na plech dáme pečicí papír a na něj kloboučky žampionů, které naplníme špenátem a dáme zapéct do trouby na 20 minut. Na posledních 5 minut na každý žampion dáme kostku fety a necháme ještě zapéct. Servírujeme na hlávkovém salátu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!