Kávovo-kakaová bábovka s krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 4 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3/4 hrnku silné uvařené kávy
- 1/2 hrnku oleje
- 3 PL ovesných vloček
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 2 PL kakaa
- Na krém:
- 1 hrnek mléka (250 ml)
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 3 1/2 PL hladké mouky
- 125 g másla
- 1 1/2 PL sypké rozpustné kávy
- 1 PL rumu nebo tresti
- 1 dětská jablečná přesnídávka
Postup Kávovo-kakaová bábovka s krémem
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej a vychladlou kávu. Přisypeme ovesné vločky. Postupně k vaječné směsi vmícháme obě mouky, smíchané se sodou a kakaem. Zlehka vše promícháme. Těsto nalijeme do silikonové bábovkové formy. (Formu jen vypláchneme studenou vodou).
Opačným koncem vařečky uděláme otvory do nalitého těsta ve formě a do nich v těstě nalijeme přesnídávku. Zahladíme těstem. Pečeme v předehřáté troubě na 170 stupňů, cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.
Mezitím uvaříme hustý krém z mléka, cukru a mouky. Necháme vychladnout, občas promícháme. Vyšleháme změklé máslo, postupně přidáváme zchladlou kaši, sypkou kávu, rum nebo tresť podle chuti.
Vychladlou bábovku vodorovně rozřízneme. Obě půlky bábovky potřeme krémem a spojíme. Dáme na chvíli do chladu.