Višňové nanuky
Recepty, MoučníkySuroviny
- 200 g vypeckovaných višní
- 100-110 g krupicového cukru
- 15 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
- 40 ml vody
- 125 g polotučného tvarohu z vaničky
- 100 g zakysané smetany
- 1 polévková lžíce rumu
Postup Višňové nanuky
Postup přípravy receptu
-
Vypeckované višně smícháme s cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme a přímo v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Opět dáme na zdroj tepla a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Znovu krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Použijeme třeba studenou vodní lázeň, kde směs zchladne dříve. Můžeme ji pak použít lehce vlažnou.
Do mísy dáme ovocnou směs, tvaroh, zakysanou smetanu a vše prošleháme ručním šlehačem. Na konci přilijeme rum.
Naplníme připravená tvořítka na nanuky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.