Višňové nanuky

Recepty, Moučníky

Suroviny

200 g vypeckovaných višní
100-110 g krupicového cukru
15 g kukuřičného škrobu (Maizena, Gustin)
40 ml vody
125 g polotučného tvarohu z vaničky
100 g zakysané smetany
1 polévková lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované višně smícháme s cukrem, za stálého míchání přivedeme k varu a krátce povaříme. Odstavíme a přímo v kastrůlku rozmixujeme ponorným mixérem. Opět dáme na zdroj tepla a zahustíme kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Znovu krátce povaříme, odstavíme a za občasného promíchání necháme zchladnout. Použijeme třeba studenou vodní lázeň, kde směs zchladne dříve. Můžeme ji pak použít lehce vlažnou.

  2. Do mísy dáme ovocnou směs, tvaroh, zakysanou smetanu a vše prošleháme ručním šlehačem. Na konci přilijeme rum.

  3. Naplníme připravená tvořítka na nanuky, vložíme do mrazničky a necháme důkladně zmrazit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!