Kapr na česneku se smetanovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 1 kapr
- 100 g anglické slaniny
- 1 větší mrkev
- 5 stroužků česneku
- 200 ml smetany
- 2 lžíce oleje
- čerstvá petrželka
- sůl
- sladká mletá paprika
Postup Kapr na česneku se smetanovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Očištěného a na podkovy naporcovaného kapra osolíme a okořeníme paprikou.
Pekáček vylijeme olejem, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a orestujeme.
Přidáme polovinu na plátky nakrájeného česneku a mrkve, položíme na směs porce kapra, posypeme druhou polovinou česneku a mrkve. Podlijeme trochou vody, přikryjeme a dáme péct do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme doměkka, po 15 minutách obrátíme.
Po změknutí zalijeme smetanou a ještě asi 5 minutek dopečeme, pak posypeme sekanou petrželkou. Podáváme s vařenými bramborami, nebo s chlebem.