Dušený králík na houbách a pórku
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Zadní nohy a hřbet z králíka
- 100 g anglické slaniny
- 250 g nakrájených hub - nejlépe směs
- 1 velký pórek - použijeme jen bílou část
- vývar
- 1 - 2 lžíce sádla
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- 1 lžíce hladké mouky
- voda
Postup Dušený králík na houbách a pórku
Postup přípravy receptu
-
Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle.
Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby, opepříme, přidáme kmín, vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka (můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě).
Nakonec přidáme nakrájený pórek a dodusíme.
Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s přílohou podle chuti, nám k tomu nejvíce chutnají bramborové knedlíky.