Křupavé krůtí stehýnko se svíčkovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 velké krůtí stehno (použila jsem spodní stehno z 16 kg krůty)
- 80 g celeru
- 80 g petržele
- 160 g mrkve
- 2 kuličky nového koření
- 2 kuličky jalovce
- 2 kuličky pepře
- 1 velká cibule
- 50 g špeku
- hladká mouka
- 1 bílý jogurt
- sůl
- cukr
Postup Křupavé krůtí stehýnko se svíčkovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí stehno omyjeme a osolíme. Opečeme ho z obou stran na oleji, přidáme špek, cibuli, veškerou očištěnou zeleninu, koření a vše zalijeme horkou vodou zhruba do půlky stehna.
Zavřeme poklicí a pečeme v troubě na 250°C 1 hodinu. Potom hrnec z trouby vytáhneme, krůtí stehno přendáme na plech, ještě jednou posolíme a pečeme dál v troubě, dokud není stehno krásně křupavé.
Z hrnce vytáhneme kuličky koření, přidáme 1 bílý jogurt, 1 lžíci cukru, 2 lžíce hladké mouky a celé to promixujeme ponorným mixérem.
Přecedíme přes cedník a necháme ještě dalších 10 minut provařit. Dosolíme. Podáváme s knedlíkem a pečenou krůtou.