Čokoládové tartaletky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na korpus:
- 150 g hladké mouky
- špetku soli
- 75 g krupicového cukru
- 75 g másla
- 1 žloutek
- 1 lžíce vody
- Na krém:
- 200 g hořké čokolády
- 200 g smetany ke šlehání
- lžíce vody
- 30 g másla
Postup Čokoládové tartaletky
Postup přípravy receptu
-
V míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme do směsi máslo a zpracujeme tak, aby vznikla drobenka. Do ní přidáme žloutek, vodu a zapracujeme do těsta, které vložíme asi na hodinu do lednice.
Těsto si rozdělíme na dílky a těmi vyložíme formičky. Pečeme v předehřáté troubě na 180 st. cca 10 minut. Na čokoládový krém přivedeme smetanu k varu.
Čokoládu nalámeme do mísy a zalijte ji vařící smetanou. Pořádně promícháme a nakonec do směsi přidáme máslo, které necháme rozpustit a vznikne nám sametový krém, který necháme zcela vychladnout a poté buď cukrářským sáčkem, nebo lžící naplníme košíčky.