Čokoládky na sušence
Recepty, CukrovíSuroviny
- Těsto:
- lze použít jakékoli linecké, já jsem použila tento recept
- 20 dkg solamylu
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 20 dkg hladké mouky
- 20 dkg tuku
- 15 dkg práškového cukru
- 1/2 balíčku kypřícího prášku
- 1 žloutek
- asi 3 lžíce zakysané smetany
- čokoláda
- IVA 100% tuk (poměr asi 100g čokol/10g tuku – ale není podmínkou)
- silikonové formičky
Postup Čokoládky na sušence
Postup přípravy receptu
-
Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.
Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé, vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.
V troubě pečeme asi na 180°C dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme.
Čokoládu s tukem rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.
Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naléváme čokoládu.
Necháme ji lehce zchladnout/ztuhnout a potom s citem vložíme každou sušenku zpět (vzorkem nahoru). Příliš netlačíme, stačí jen položit.
Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka moc klesla a to nechceme.
Necháme ztuhnout a vyklopíme.