Čokoládky na sušence

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
lze použít jakékoli linecké, já jsem použila tento recept
20 dkg solamylu
1 vanilkový pudinkový prášek
20 dkg hladké mouky
20 dkg tuku
15 dkg práškového cukru
1/2 balíčku kypřícího prášku
1 žloutek
asi 3 lžíce zakysané smetany
čokoláda
IVA 100% tuk (poměr asi 100g čokol/10g tuku – ale není podmínkou)
silikonové formičky

Postup přípravy receptu

  1. Zpracujeme všechny suroviny a těsto dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne.

  2. Ztuhlé těsto necháme před zpracováním povolit – bude dost tuhé, vyválíme a vykrajujeme malá kolečka nebo děláme přímo kuličky a vyplníme asi do poloviny formiček.

  3. V troubě pečeme asi na 180°C dorůžova. Po vychladnutí vyklopíme.

  4. Čokoládu s tukem rozpustíme ponořením kastrolku do horké vody.

  5. Silikonové formičky řádně umyjeme, osušíme a asi do poloviny naléváme čokoládu.

  6. Necháme ji lehce zchladnout/ztuhnout a potom s citem vložíme každou sušenku zpět (vzorkem nahoru). Příliš netlačíme, stačí jen položit.

  7. Sušenky vkládáme do lehce ztuhlé čokolády, protože položením do horké by sušenka moc klesla a to nechceme.

  8. Necháme ztuhnout a vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!