Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Brambory
špenát
mléko
mleté maso
sýr
cibule
česnek
sůl
pepř
provensálské koření
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.

  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.

  3. Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.

  4. Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.

  5. Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!