Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing
Recepty, Mleté masoPostup Gratinované brambory se špenátem a mletým masem, domácí dresing
Postup přípravy receptu
-
Cibulku na jemno orestujeme na tuku a přidáme špenát, mléko, česnek, sůl a pepř a necháme chvilku dusit. Mleté maso orestujeme a dochutíme solí, pepřem a provensálským kořením.
Brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky a vyskládáme jimi pekáč. Vrstvu brambor osolíme a opepříme a naneseme na ně orestované mleté maso.
Pokryjeme dalšími plátky brambor + sůl a pepř a poklademe špenát. Nakonec naskládáme brambory + sůl a pepř a dáme zapéct do trouby.
Dresing je z bílého jogurtu, soli, pepře,citronové šťávy, trochy ostré papriky a bazalky.
Před podáváním posypeme strouhaným sýrem, navrch přidáme nahrubo nakrájenou cibulku orestovanou na olivovém oleji.