Jáhly s povidly a mákem
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 hrnek jáhel
- 3/4 hrnku vody
- 3/4 hrnku rostlinného mléka
- špetka soli
- 2 lžíce cukru (nebo odpovídající množství stevie či sladidla)
- 4 lžíce švestkových povidel
- mletý mák
- moučkový cukr
Postup Jáhly s povidly a mákem
Postup přípravy receptu
-
Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je 3/4 hrnku vody a 3/4 hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina vstřebá (asi 12 minut). Poté necháme pod pokličkou ještě asi 5 minut dojít.
Povidla rozehřejeme s trochou vody na řidší omáčku, mletý mák smícháme s cukrem. Na talíř nandáme porci jáhel, přelijeme povidlovou omáčkou a posypeme mákem.