Jáhly s povidly a mákem

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

1 hrnek jáhel
3/4 hrnku vody
3/4 hrnku rostlinného mléka
špetka soli
2 lžíce cukru (nebo odpovídající množství stevie či sladidla)
4 lžíce švestkových povidel
mletý mák
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jáhly 3x spaříme vroucí vodou, zalijeme je 3/4 hrnku vody a 3/4 hrnku rostlinného mléka, osolíme, osladíme a pod pokličkou na mírném plameni vaříme, až se všechna tekutina vstřebá (asi 12 minut). Poté necháme pod pokličkou ještě asi 5 minut dojít.

  2. Povidla rozehřejeme s trochou vody na řidší omáčku, mletý mák smícháme s cukrem. Na talíř nandáme porci jáhel, přelijeme povidlovou omáčkou a posypeme mákem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!